Ege Postası
Geri

Başkan Batur’dan ‘şadırvan vandallarına’ tepki: Bu kafa yapısı 2 gün sonra… 

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, dün Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda bulunan Şadırvanaltı Camisi yakınlarındaki şadırvana yapılan saldırıya tepki gösterdi. Saldırıyı ‘vandalizmin son noktası’ olarak değerlendiren Başkan Batur, “vandalizm bu boyutlara geldi ya ben şaşırıyorum. Vandalizmin en son boyutu bence. Nasıl bir bakış açısı… O zaman bu mantaliteyle Konak’ta tarihi eser kalmaz. Bu kafa yapısı iki gün sonra Saat Kulesi de ortadan kaldırılır” dedi.
Başkan Batur’dan ‘şadırvan vandallarına’ tepki: Bu kafa yapısı 2 gün sonra… 
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Ağustos 2022 Pazartesi 17:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Dün, İzmir’in en eski açık hava çarşısı olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda bulunan Şadırvanaltı Camisi yakınlarındaki şadırvanın gece geç saatlerde matkap ve kaynak cihazlarıyla yıkılması gündeme gelmişti.

Yaşanan saldırı olayı kamuoyunda büyük tepki toplarken konuyla ilgili olarak Konak Belediyesi bu sabah savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. ‘Vandalizm’ olarak nitelendirilen şadırvan saldırısına ilişkin soruşturma başlatılırken kısa sürede saldırganlar yakalandı. 

Öte yandan; Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, bugün gerçekleştirilen meclis toplantısında yaşanan saldırıya tepki gösterdi. 

Saldırıyı ‘vandalizmin son boyutu’ olarak tanımlayan Başkan Batur, hakim bakışaçısının tüm tarihi eserleri yok edebileceği konusunda da uyarıda bulundu.

Başkan Batur, saldırıya ilişkin şunları söyledi; “Dün Kemeraltı’nda kötü bir olay yaşadık. Biz tarihi misyonu ayağa kaldırmak… Kültür Bakanlığımız, Valiliğimiz, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, Konak Belediyesi ve ilgili STK’larla çalışmalar yaparak Kameralı bölgesini UNESCO tarihi miras listesine sokmak için çalışıyoruz. Kemeraltı bizim için çekim merkezi. Çok üzücü bir olaya tanıklık ettik. Orada ani mantocular çarışında bir şadırvanımız vardı. Bir kişi ortadan kaldırmış. Yani vandalizm bu boyutlara geldi ya ben şaşırıyorum. Vandalizmin en son boyutu bence. Nasıl bir bakış açısı… O zaman bu mantaliteyle Konak’ta tarihi eser kalmaz. Bu kafa yapısı iki gün sonra Saat Kulesi de ortadan kaldırılır. Neyse ki faili bulundu. Ceza olacak. Ama gerçekten de oradaki esnaf adına da üzüldük. Kim yaptırır bunu… Biz her gittiğimizde bize şikayet ediliyordu. Ama o şadırvanın kaldırılması benim ya da Tunç başkanın iki dudağı arasında değil. Kurullar ve kararları var. Bir gecede ortadan kaldırıldı. Buna sebep olanların en yüksek noktadan cezasını almasını istiyoruz biz de kurum olarak şikayette bulunduk zaten.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası